Skip to main content

Szolgáltatások

Video-
marketing

Színes és informatív videós tartalmak a brand image és a
céges tevékenységek kommunikációjához.

Mit nyújt a Meraki?

Ragadd meg a figyelmet

Műfajok, amelyekkel foglalkozunk

BRANDÉPÍTŐ FILM (IMÁZSFILM)

Akár induló, akár komolyabb szakmai múlttal bíró céged van, biztosan elérkezik az a pillanat, amikor gyorsan, hatékonyan, érthetően szeretnéd bemutatni céged imázsát vagy megmutatni a tevékenységi körödet. A kis- és középvállalkozások számára az imázsfilm még mindig szinte elérhetetlenül drága kommunikációs formának tűnik. Nyugodtan ránk bízhatod magad, költséghatékony módon, mindig az aktuális marketingcéloknak megfelelően segítünk imázsfilmed létrehozásában!

REKLÁMFILM ÉS HIRDETÉS

Egy marketingkampány ma már nem működik reklámfilmek nélkül. Legyen szó közösségimédia-hirdetésről, vagy televízióban is sugárzott reklámról, számíthatsz ránk. Széles körű tapasztalattal tervezünk és gyártunk reklámfilmet rövid és hosszabb méretben is, változatos felhasználásra, állandóan magas minőségben.

STOCKVIDEÓKBÓL ÖSSZEÁLLÍTOTT KISFILMEK

Mindenki hozzáférhet, megvásárolhatja és használhatja a profi módon elkészített, általános célú videókat. Mégis, mi képesek vagyunk arra, hogy speciális, a márkaértékekhez illeszkedő, látványos és kreatív filmmé gyúrjuk a bárki által licencelhető videókat.

VIRTUÁLIS STÚDIÓBAN FORGATOTT FILMEK

A hagyományos fizikai díszletek idő- és költségigényesek. De nemhiába élünk a 21. században, erre is van megoldásunk! A virtuális stúdió egy olyan digitális tér, amelyet számítógépes grafikával és speciális szoftverrel hoznak létre. Ez lehetővé teszi különböző hátterek, beállítások és egyéb vizuális elemek költséghatékony létrehozását, amelyek szükség szerint testre szabhatók és módosíthatók. Mi már forgattunk reklámfilmet ilyen környezetben, és az eredmény önmagáért beszél.

BRANDED CONTENT

Ahol a reklám hatástalan, ott a branded content, vagyis a márkázott tartalom sikert érhet el. Ennek a fajta kommunikációnak az a célja, hogy pozitív asszociációt hozzon létre a márka és maga a tartalom között, valamint, hogy bevonja és kapcsolatot építsen a fogyasztóval. Nincs reklámmal megszakított adás, élmény, csak hasznos, informatív, szórakoztató, a nézőnek értéket adó tartalom – legtöbbször audiovizuális formában. Sokszor költséghatékonyabban, mint egy reklámfilm.

SOCIAL MEDIA TARTALMAK

Ma már minden cég social media felületein rengeteg a mozgóképes tartalom. 5-20 másodperces filmek, amelyek akár a cég termékeit mutatják be, akár csupán egy hangulatot adnak, a videós tartalmakkal is számolni kell marketingtervezéskor. Ebben is szívesen segítünk, specialitásunk a hatékonyság – minél inkább tervezhető, ugyanakkor kis forgatási igénnyel vagy akár forgatás nélkül, fotókból, animációval megvalósítható videók tervezését és gyártását is vállaljuk. Nagyon szívesen gondolkodunk videós sorozatok, csatornák beindításán, hiszen szerintünk az előre tervezhetőség és rendszeresség márkaépítő hatású.

CÉGES YOUTUBE CSATORNA

Akár céges rendezvényen, akár online eseményekhez van szükséged videós tartalomra, nyugodtan bízd ránk magad! Amikor találkozhattok a cégben, egy-egy céget bemutató, eseményre aktualizált videó feldobja a hangulatot. Nem is hinnéd, hogy a milyen sokféle módon tudunk videós tartalmakkal segíteni abban, hogy a csapatod összekovácsolódjon. És ez igaz akkor is, ha csak az online térben tudtok találkozni éppen – karácsonyi ünnepség, egy régóta a cégnél dolgozó munkatárs köszöntése, egyszerűnek tűnő, de filmként nagyon hatásos elemei egy-egy online találkozónak.

ÉLŐ VIDEÓK

„Élőzni” ma már nem csak a nagy tévétársaságok kiváltsága. A YouTube vagy a Facebook ingyenes élő közvetítési lehetőségei ugyanis a legkisebb márkák számára is megteremtették a fogyasztóikkal történő kommunikáció frissességét. Egy-egy élő adás megeleveníti és őszintén bemutathatja a márkaértékeket, és interaktivitásával közel hozza a szolgáltatást vagy terméket a célcsoporthoz. Egy felkészült csapattal a háttérben a világ bármely pontjára, bármely célcsoportnak eljuthat céged üzenete.

ONLINE TUTORIALOK, ’HOW TO’ TIPPEK

A „How to” talán az egyik leggyakoribb cím a YouTube-on. Nem véletlenül: a self-care, az önsegítő könyvek, és természetesen a (meg)magyarázó videók korszakában élünk. Ez a stílus lehetővé teszi, hogy érdekesen, szórakoztatóan mutassuk be a márka használatának szabályait, előnyeit, tippjeit és trükkjeit. Mindenki szeretne még többet megtudni egy-egy könnyen befogadható videóból. Érdemes ezt a kíváncsiságot a saját javunkra fordítani!

FELHASZNÁLÓI TARTALMAK (USER GENERATED CONTENT)

Az a legjobb reklám, amikor már nincs szükség reklámra. Ez azonban nemcsak a globálisan ismert márkákra korlátozódik. Mi segítséget nyújtunk ahhoz, hogy a felhasználók által létrehozott tartalmakat hogyan tudod stimulálni, inspirálni, és hogyan építheted be céged kampányaiba.

TERMÉKBEMUTATÓ FILMEK

Változatos audiovizuális tartalomgyártással segítjük ügyfeleink értékesítési tevékenységét termék- és szolgáltatásbemutató kisvideókon keresztül. Azon dolgozunk, hogy a lehető legjobban és legigényesebben bemutassuk, hogy mit csinálsz pontosan.

ÜGYFÉLELÉGEDETTSÉGI KISVIDEÓK

Változatos audiovizuális tartalomgyártással segítjük ügyfeleink imázsépítését ügyfélelégedettségi kisvideókon keresztül. Azon dolgozunk, hogy a lehető legjobban és legigényesebben bemutassuk, hogy mit csinálsz pontosan.

ANIMÁCIÓ

Célzott üzenetekhez,vagy speciális kampányokhoz gyakran nem a hagyományos forgatott, hanem animációs megjelenés szükséges. A hangsúly itt minden esetben a költséghatékonyságon, a precizitáson és a prémium megjelenésen van.

Eseményvideók

Akár céges rendezvényen, akár online eseményekhez van szükséged videós tartalomra, nyugodtan bízd ránk magad! Amikor találkozhattok a cégben, egy-egy céget bemutató, eseményre aktualizált videó feldobja a hangulatot. Nem is hinnéd, hogy a milyen sokféle módon tudunk videós tartalmakkal segíteni abban, hogy a csapatod összekovácsolódjon. És ez igaz akkor is, ha csak az online térben tudtok találkozni éppen – karácsonyi ünnepség, egy régóta a cégnél dolgozó munkatárs köszöntése, egyszerűnek tűnő, de filmként nagyon hatásos elemei egy-egy online találkozónak.

CÉGES RENDEZVÉNYEK VIDEÓS ANYAGAINAK ELKÉSZÍTÉSE

Nincs két ugyanolyan rendezvény. Filmes üzletágunk képes arra, hogy még a legátlagosabbnak gondolt céges rendezvényhez is egyedi, vonzó videókat és vágatokat készítsen. Ezen felül bevezető és lezáró animációkat tervezünk, hogy céged márkaértékét így is megtámogassuk.

WEBINÁRIUMOK VIZUÁLIS TERVEZÉSE

A home office és a hibrid munkavégzés korában már magától értetődő tény a webinárium használata. Az oktatás és a tanulás digitális megvalósulása akkor a leghatékonyabb, ha a márkaértékek vizuálisan is megjelennek. Az online élet is szépség és praktikum után kiált, ebben pedig mi jó partnereid vagyunk.

BRAND HISTORY FILMEK

A kommunikáció, így szinte minden márka története is egyedi, megismételhetetlen történelmi mérföldkövekből áll. Mi meg tudjuk ragadni ezeket a pillanatokat, és a márkád imázsához tökéletesen illeszkedő, érdekes filmeket készítünk.

DOKUMENTUMFILM

Dokumentumfilmekre nincs minden cégnek szüksége, de bizonyos iparágakban ez jelenti a kiemelkedés egyik lehetséges útját. Díjnyertes munkatársaink célja minden esetben a legmagasabb minőség elérése, mind esztétikai mind tartalmi szempontból.

PODCAST

A céges online megjelenés egyik leginnovatívabb formája manapság a podcast, amely lehetőséget ad arra, hogy a cég tevékenységét rendszeresen, ugyanakkor elmélyültebben és szórakoztató módon kommunikáljad.
Számos kutatás igazolja, hogy minden fogyasztó egyre több videós tartalmat néz. A videós tartalmak nem csupán egy márka megismertetését szolgálják, de növelik a konverziót is. Íme néhány adat a videós tartalmakkal kapcsolatban:
 1. A pandémia 215 százalékkal növelte az online médiafogyasztást az Egyesült Államokban.
 2. 2022-ben átlagosan heti 19 órát töltünk online videók nézésével
 3. Arra a kérdésre, hogy mi a legnagyobb előnye annak, ha egy ügynökséggel működnek együtt videós tartalom készítésében, a marketingszakemberek 68 százaléka azt emelte ki, hogy így a videók jobb minőségűek, professzionálisabbak lesznek.
 4. A videós tartalom cégen belüli megvalósításának három legfőbb oka, hogy nincs rá idő, nehezen tudnak hatékony videóstratégiát megalkotni, és nem tudnak rá elegendő pénzt szánni.
 5. A marketingesek 67 százaléka szerint a legnagyobb ROI-t a közösségi média csatornákon (YouTube, Instagram, TikTok) megosztott videók hozzák.
 6. Azok az induló vállalkozások, akik videós tartalmakkal mutatkoztak be, 49 százalékkal gyorsabban tudtak elérést generálni, mint azok, akik nem.
 7. A videós marketing kampányok 34 százalékkal magasabb konverziós rátát érnek el.
 8. A vásárlók 90 százaléka azt mondja, hogy a videók segítették a döntésben.
(forrás: Hubspot, Wistia, SmallBizTrends)

Lépj be az 1% világába
audiovizuális marketinggel!

Márkapozícionálás Megkülönböztethetőség Kiemelkedés Célzott elérés

Legyen a céged a főszereplő!

Egy jó videóval nemcsak céged megjelenését, imázsát vagy szolgáltatásod, terméked professzionalitását tudod bemutatni rövid idő alatt, hanem élményt nyújtasz, és érzelmeket tudsz kiváltani a nézőkből, ezzel pedig az elkötelezettségüket teremted meg vagy akár növeled.

Vizuális történetmeséléssel, animációval egyszerűen, és érthetően lehet bemutatni termék- vagy szolgáltatásportfóliódat, márkaértékeidet.

Mi abban tudunk segíteni, hogy a számodra fontos üzenetet a lehető leginkább sűrítve, a megfelelő műfajt kiválasztva adjuk át a megfelelő felületen.

Ma már ugyanis nem kérdés, hogy sokszor jobban értjük a filmek nyelvét, mint az írott beszédet.

A számok ugyancsak azt mutatják, hogy a videók minden felületen nagyobb érdeklődésre tesznek szert, mint az írott szövegek, és SEO szempontból is kiemelkedő a teljesítményük.

Többek között ezért népszerű és ma már megkerülhetetlen egy kis- és középméretű vállalkozásnak is a videós tartalom.

Mitől lesz jó egy videó?

Szerintünk egy videó akkor hatékony, ha hiteles.

Legyen szó bármilyen műfajról, a jó videók hitelesen közvetítik azokat az üzeneteket, amiket a cég tevékenysége, munkatársai, szolgáltatásai képviselnek. Mi abban tudunk segíteni, hogy ennek a hitelességnek a hátterét megteremtjük, és megtaláljuk az azt leghatékonyabban bemutató műfajt – segítünk a minőségi kivitelezésben, ugyanakkor a sokszor nehéznek tűnő interjúhelyzetekben is.

A Merakinál sokféle műfajban készítünk marketingvideókat, az animációktól kezdve a rövid ismeretterjesztő filmekig, munkáinkat mindig alapos kutatás előzi meg – a jó videók ereje szerintünk a befektetett háttérmunkában rejlik, és az az alapján kidolgozott forgatókönyvben. Ez leginkább a brandet építő filmekre igaz, de csapatunk abban is tud segíteni, hogy adott kampányidőszakban, termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban az ügyfelekkel közösen megtaláljuk a leghatékonyabb videós formát, műfajt, hosszt és főleg, tartalmat. A tartalom mellett természetesen a kivitelezés éppolyan fontos nálunk – videós csapatunk grafikusainkkal közösen dolgozik azon, hogy szép és színvonalas videók készüljenek, bármilyen tartalomról vagy műfajról legyen szó.

Teljes körű kivitelezés

Teljes körű kivitelezés

Videós szolgáltatásunk teljes körű kivitelezést takar, a kreatív koncepció megírásától a gyártáson át a kész videós anyagok vagy reklámfilmek megvalósításáig, azok különböző verzióinak elkészítéséig terjed.
 • Célok és időzítés
 • Stratégia
 • Kreatív tartalmi
  koncepciók
 • Forgatókönyvírás
 • Gyártáselőkészítés
 • Forgatás
 • Cégre szabott vizuális arculati elemek
 • Utómunka

Célok és időzítés


Amikor felmerül egy videós tartalom igénye egy cég életében, három fő szempontot kell figyelembe venni a tervezésnél: a videó konkrét feladatát és célját, a vállalható költségeket, és az időzítést. Első lépésként arról beszélgetünk ügyfeleinkkel, hogy miért és kinek szól az adott tartalom.

Stratégia


Mint minden marketingstratégia kialakításakor, a videós tartalmak tervezésekor is az adott kampányidőszak legfontosabb kommunikációs üzenetét és célcsoportjait kell meghatározni, erre épül majd a videó témája, műfaja, sztorija és megjelenési helye. A videók időzítése is fontos – egy cég, termék bevezetésekor más műfajú videót érdemes készíteni, mint amikor konkrét konverziót, számokat várunk egy videós üzenettől. A videós tartalmak tervezésekor a Merakinál éppen ezért a kutatás, az ügyfél megismerése az első lépés.

A kutatás alapján kidolgozzuk a megfelelő audiovizuális stratégiát az üzenettől a megjelenési felületekig.


Kreatív tartalmi koncepciók


Ez alapján több műfajban és költségvetéssel javaslunk kreatív tartalmakat..

Forgatókönyv írás


A kiválasztott kreatív koncepcióra szakértő kollégáink kidolgozzák a forgatókönyveket, és az ún. moodboardokat.

Gyártáselőkészítés


A gyártás megszervezése, akár forgatott, animációs vagy stockvideókból álló tartalomról van szó, többhetes folyamat. A gyártáselőkészítés során producerünk végigvezeti céged, hogy mire a forgatásra kerüljön a sor, tökéletes felkészültséggel vághassunk bele. Ide tartozik például az art direkció (a márkajegyek megjelenítése), a forgatáshoz szükséges tárgyak vagy vizuális eszközök megszervezése, a színészek castingja, a helyszín kiválasztása, a költségtervek elkészítése.

Forgatás


Tó mellett vagy virtuális stúdióban, fiatal vagy idősebb színészekkel, képben vagy animációban – mi mindegyikben otthon vagyunk. A forgatás teljes időtartamának, az elfogadott költségvetésnek a kontrollja szintén olyan terület, amelyet kézben tartunk ebben a fázisban.

Cégre szabott vizuális arculati elemek


Léteznek olyan vizuális eszközök, amelyekkel egy vállalati film is még szebbé, hatékonyabbá tehető. Ilyen például a bevezető intró vagy a packshot, a filmet lezáró elem. Munkatársaink az animációtól kezdve a filmbe történő beillesztésig tökéletes megoldással állnak elő.

Utómunka


Egy videó vagy videós csomag megvalósításának része a vágás, hangkeverés, zenei aláfestés, feliratozás, animáció, narráció, majd fényelés. Szintén fontos fázis, hogy különböző méretverziók, ún mutációkat készítsünk a webes, Facebook, Instagram vagy TikTok felületekre, az optimális megjelenések érdekében.
Audiovizuális csapatunk felkészült az egyedi igények teljesítésére, hogy együtt igazán egyedi tartalmakat hozhassunk létre.