Skip to main content

Szolgáltatások

Employer
branding

Ha a munkavállalók vonzónak találják a vállalatodat, akkor a toborzás és a megtartás is könnyebb feladattá válik.

Mit nyújt a Meraki?

Céged munkáltatói márkájának megerősítése

Az employer branding mint stratégia

Te jól ismered a saját céged. De mit mondanak róla a munkatársak és a kívülállók, az álláskeresők és a fejvadászok? Hátra kell lépned, és kialakítani azt a nyerő stratégiát, melynek következtében egységes, markáns és vonzó Employer Value Propositionst, azaz egyedi munkáltatói márkapozíciót vívhatsz ki a konkurenseid előtt.

Az employer branding mint vélemények összessége

A cég munkáltatói megítélése több tényező függvénye: a legfontosabb egy transzparens és dolgozóbarát cégkultúra, a munkatársak véleménye, valamint a cég vállalati, fogyasztók felé mutatott márkaképe. Ezekből épül fel az, amit a munkavállalók látni és érezni fognak.

Az employer branding mint sokcsatornás élmény

A munkavállalók az első álláshirdetéstől a kilépésig – sőt, még néha azon túl is) – élményeket gyűjtenek be munkahelyükről, munkaadójukról. Ebbe beletartoznak olyan tevékenységek, amelyek a cégkultúra mindennapos részei (például a hierarchikus viszonyok kezelése, a visszajelzések rendszere, a jutalmazás, a munka jellege), és a ritkább vagy minden évben ismétlődő események szervezése (például csapatépítés, CSR-tevékenység, jótékonykodás, karácsonyi parti vagy egy-egy munkatárs közös elismerése, céges eredmények megünneplése).

Az employer branding marketingeszközei

Ami egy termék reklámkampányaként elfogadott, az az employer branding kelléktárába is bátran beépíthető: filmek, grafikák, online eszközök és megoldások, játékok, események. Csak a képzelet szab határt – de fontos, hogy munkaerőpiaci szempontból éles időkben ez a fantázia bizony szárnyaljon, és kimutatható eredményeket hozzon.

Nincs két egyforma vállalat és ugyanolyan employer branding

Stratégia Ötlet Kivitelezés Eredmények

Együtt megkeressük a céged lelkét, és a lehető legvonzóbban csomagoljuk be.

A mi feladatunk, hogy elérjük a munkahelyet keresőknél: a te céged tartsák a legjobb munkahelynek. Szóba se jöjjön más munkaadó.

A mi feladatunk az is, hogy a már nálad dolgozókat meggyőzzük egykori választásuk helyességéről. Olyan aktivitásokat, kommunikációt folytathatsz a mi segítségünkkel, amellyel a toborzás és a megtartás is példa értékű tevékenységgé válhat.

Tudjuk, hogy ez nem könnyű feladat. A mi módszerünk azonban a kíváncsiság, a kérdezés, a kísérletezés, a bátor ötletek prezentálása, az őszinteség, és a közös munkába vetett hit, majd az eredmények felett való öröm elegyére épül.

Együtt sokkal többet érhetünk el. A mi oldalunkról már bizonyított szakembereket és gyakorlatokat delegálunk az employer branding céljaid megvalósításához, ezzel pedig lehetővé tesszük a kitűzött célok megvalósítását.

Trendelemzés az eredményhez
Interjúkkal és a tőled kapott adatokkal felmérjük munkáltatói márkád pozícióját.
Tartalommix a teljességhez
Meghatározzuk az Employer Value Propositions-t.
Tökéletesség a szövegképben
Kreatív akciótervet kínálunk a célok elérésére.

Az erős employer branding előnyei

Ma már szinte egyetlen vállalat – legyen bár kisebb vagy nagyobb – sem teheti meg, hogy spontán módon hagyja a róla szóló vélemények kialakulását. Évtizedek óta PR-részlegek gondoskodnak arról, hogy a cégeket a lehető legszebb fényben tüntessék fel.

Ugyanez igaz a munkáltatói márka szerepére is. A bármikor elérhető, véleményadásra és -figyelésre kiválóan alkalmas digitális világ a munkaadók reputációját sem hagyja érintetlenül. A munkáltatók nem bújhatnak el, a piacon megmérettetnek munkahelyekként is. A transzparencia korában ezért egyre értékesebb és fontosabb a hatásos employer branding megléte.

Az employer branding, ha jól csinálják, csökkenti a toborzás költségeit, mivel kisebb lesz a fluktuáció. Ezen kívül, akárcsak egy termékkommunikáció, erőteljesen megkülönbözteti a munkáltatót a konkurenciától. Nem utolsósorban pedig – mivel meghallgatja, reflektál a dolgozói visszajelzésekre – szerethető, vonzó cégkultúra megteremtésében segít.

Tartalom. A-tól Z-ig.

Employer branding hatékonyan.

Díjnyertes megoldások, elkötelezett szakemberek.

A Meraki Marketing Kft. employer branding szakmai elismerései: 2 HRKomm Award Arany (belső kommunikációért és toborzásért), 1 HRKomm Ezüst (toborzásért), 1 HRBEST Arany (toborzásért).

Több ügyfelünknek jelenleg is építjük az employer branding tevékenységét.